Trembácz Éva : Amerika! Visszaintegetsz?

amerika-visszaintegetsz

„Szokatlan útikönyvet tart kezében a kedves olvasó. A könyv az érzékletes útleírást ötvözi egy fiatal magyar nő érzelmi és szakmai útkeresésével az óceán túloldalán, az Egyesült Államokban. A harmincas évei elején járó hősnő úgy érzi, eleget kísérletezett már önmagával, szeretné megtalálni élete „középpontját” a munkában és a szerelemben egyaránt. Járt már zarándokúton és kolostorban, próbálkozott ezoterikus jóslatokkal és kártyával, igyekezett ráhangolódni a „Mindenség” termékeny áramlataira. Emellett talpraesett teremtés, aki két lábbal áll a Földön, csak éppen mintha egészen idáig elkerülte volna a szerencse. – Vagy mégsem?

A könyv akkor kezdődik, amikor hősnőnk éppen Amerikába indul egy hasonló korú fiúhoz, akivel Budapesten találkozott egy internetes társkereső segítségével. Itthon jól megvoltak, és a fiú meghívta hazájába, de a lány, egyelőre, nem tudja, valóban a tengeren túl várja-e az a biztos alap, amit annyira keres: a munkája, a szerelme, a jövője.

 

A válasz megtalálásáig hosszú út vezet: meg kell birkóznia a „kultúrsokkal”, a munkakereséssel, majd a munkahelyi ártalomnak is felfogható kolléganővel, a honvággyal, a megszokott barátok hiányával. Ki kell ismernie magát abban a világban, ahol minden másképp működik, mint idehaza. Amerika mindennapjait az odavetődött magyar lány szemszögéből ismerjük meg. Ezzel párhuzamosan a főhős barátnőjének szerelmi története bontakozik ki, sok-sok humorral, iróniával megspékelve, nagyon átélhető, magával ragadóan személyes formában.

Sodró történet, amely még a végén is tartogat meglepetést...

Akár amerikai útikönyvet, akár mai szerelmi regényt keres az olvasó, esetleg az önmegvalósításhoz hasznos jó tanácsokat: nem fog csalódni.”

 

                                                                                Abody Rita író, szerkesztő

 

Trembácz Éva Zsuzsanna 1972-ben született Nyíregyházán. A debreceni Kossuth Lajos

Tudományegyetem angol–német szakán végzett, majd a budapesti Radisson Béke Hotel értékesítési osztályán kezdett el dolgozni. Másoddiplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán Public Relations specialistaként szerezte. Ezt követően nyolc évig foglalkozott marketingkommunikációval reklám- és PR-ügynökségeknél, valamint a Budapest Marriott Hotel PR-menedzsereként. 2007-ben Washingtonba költözött, ahol a történelmi hangulatot árasztó Willard Intercontinental Hotelben helyezkedett el. 2008-tól három éven át Pekingben élt, ahol kormányzati szektorban humán erőforrás (HR) területen dolgozott, és kommunikációs tapasztalatát önkéntes marketing- és PR-tanácsadóként egy hátrányos helyzetű gyerekeket támogató alapítványnál hasznosította. 2011-től másfél éven át Szenegál fővárosában, Dakarban dolgozott HR területen. Kulturális különbségeket, kínai, amerikai és szenegáli szokásokat bemutató cikkei a Nők Lapja Évszakokban és a Hello Baby! magazinban jelentek meg. 2013-tól férjével és kislányával Washington D.C.-ben él.

A szerző a könyvből származó bevételét az Alkossunk Várost Alapítványnak adományozza, amely nyíregyházi hátrányos helyzetű gyerekek támogatásával foglalkozik.

 

 

Részlet a könyvből

Az alábbi receptet az Élet írta.

 

Hozzávalók:
 

*     1 szerelmes magyar nő, aki nem riad meg a kalandoktól – főleg, mivel még csak nem is sejti, hogy egy...Tovább

e-book 700Ft
nyomtatott 3255Ft

Terjedelem: 250 oldal
ISBN: 9786155296802

Szerző: Trembácz Éva
Szerkesztő: Tala Nóra
Borító: Pethő Anita

Kulcsszavak:

Amerika, Washington, Kína

Formátumok:
EPUBMobipocket

Vélemények

tériszony2015-08-19 22:10:05
Szimpatikus és hiteles írás, lélektanilag és országismeret szempontjából egyaránt. Az "amerikaiságokat" nagyon éles szemmel veszi észre a szerző. Sajnos nem tökéletes a szerkesztői munka: nemcsak sok az elírás, hanem a stílus is sok helyen Fejős Évára emlékeztet.
A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron