Trembácz Éva Zsuzsanna : Túró Rudi pálcikával

turo-rudi-palcikaval

Milyen a mai Kína? Milyen érzés olyan helyen élni, ahol még eleinte elolvasni sem tudja az ember a feliratokat vagy az étlapot? Mit rejt e távol-keleti ország egy magyar lány számára?

Peking nem várja tárt karokkal a történet főhősét, aki férje munkája miatt érkezett a kínai fővárosba. Zavarba ejtőek a 20 milliós nagyvárosról szerzett első benyomások, mindent elborít a szmog és meghökkentően furcsák a szokások. Azonban a hosszan elnyúló kultúrsokk és e távoli világ lehetőségeket is kínál: az író nemcsak Peking ezerszínű arcát, piros lampionos éttermeit, a keskeny utcákban rejtőző ősi buddhista templomokat fedezi fel, hanem választ kap saját sorsát, jelenét és jövőjét kutató kérdéseire is.  Komfortzónáján túlra tágítja saját határait, hogy az idegen környezetben beidegződések és társadalmi elvárások nélkül nézzen szembe önmagával.

Sodró lendületű, magával ragadó írás önkeresésről, identitásról és vágyaink megvalósításáról sok humorral és öniróniával.

A szerző 2014-ben megjelent Amerika! Visszaintegetsz? című könyvében az Egyesült Államokban átélt kultúrsokkot és egy ismeretlen világba való beilleszkedés nehézségeit mutatta be.

A Túró Rudi pálcikával című kötetben a magyar valóságtól szintén nagyon eltérő kultúrában folytatódik a történet.

Ami állandó: a regény sajátos, öniróniával fűszerezett humora és az elgondolkodtató, őszinte önkeresés.

 

Részlet a könyvből

A felhők közül lassan körvonalazódott egy ismeretlen nagyváros. A hosszan elterülő metropoliszt néztem, és a máskor oly jól működő megérzésem éppen cserben hagyott, így megtippelni sem mertem volna, hogy Peking vajon befogad-e...Tovább

e-book 762Ft
nyomtatott 3255Ft

Terjedelem: 277 oldal
ISBN: 978-615-5578-42-7

Szerző: Trembácz Éva Zsuzsanna

Kulcsszavak:

utazás, Kína, kultúrsokk

Formátumok:
EPUBMobipocket

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron