Debreczeny György : Területtel őrzött kutya

terulettel-orzott-kutya

Csillag és szentjánosbogár – szeretni való fények járják be ezt a kötetet.

 Debreczeny György jól bánik a vers fényeivel, fókuszál, szétszór, részekre bont, szivárványt készít, s ha kell, akár lézerdárdát is.

 Költészete egyszerre összefoglaló és megújító kísérlet: megtanult mindent, ami megtanulható, s tud mindent, ami sohasem lesz iskolás anyag. A huszadik-huszonegyedik század gyermeke, megszabadult a kötelező poétikai sallangoktól, de benne lélegzik a líra egész múltja, s az a tétova félmúlt és dadogó jelen is, amire még kíváncsi lehet a versolvasó ember. Mindaz, amiben a jövőt sejtheti.

   Autonóm alkotások, valamint szellemes szó-, mondat-, szakasz- és kép-kollázsok sorakoznak a könyvben, gazdagságuk egyszerre zavarba ejtő és felemelő. Vendégszövegek, átírások, befogadott szavak és kilökött gondolatok állnak össze úgy saját költészetté, hogy a lírai én sohasem szorul háttérbe. Ragyog – mint a fent említett csillagok, vagy a szerényebb bogárkák.

 Lepődjünk meg, háborodjunk fel: higgyünk akármit múltról, jelenről, akár jövőről is, ez az egyszerre befogadó és kitaszító szöveg hitelesebb képet fest világunkról, mint az ezernyi titkos szolga pompázatos napi-jelentése.

 Képviseleti költő, de senkitől nem fogad el megbízást. Járja a maga útját, néha társakkal, néha magányosan. Az olvasó társa lehet, ha szelleme éppoly villódzó, mint az övé, akár hű társa is.

 Mint „rossz lány a kölcsönvett lámpafényben/ foltozgatja az egylyukú hálót/ hárfajátékkal szórakoztatja az embert/ akit a kútból kihalásztak”- és jól tudjuk, ez az egylyukú háló minket fogott meg, mi vagyunk a mindenség kútjából kihalászott szerencsések, értők, elhívatottak között a kiválasztottak

 Felkavaró könyv, ritka olvasmány, rejtjeles térkép ez a kötet köznapjaink kusza partvidékéről. Harsány hangjai, okos csendjei egyaránt poklot tagadnak, jövőt ígérnek.

 

 

 

Részlet a könyvből

a lélek folytán

 

te most a lélek folytán

felette állsz vagy heverészel

a világ teremtményeinek

 

méltósággal

a fejlődés legmagasabb...Tovább

nyomtatott 2000Ft

Terjedelem: 175 oldal
ISBN: 9786155296666

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Szerző: Debreczeny György
Szerkesztő: Mülléder Mária
Borító: Gáliczki Tímea

Kulcsszavak:

versek, montázsversek

Formátumok:

Vélemények

JemmaCabrera2018-11-17 17:52:29
Annak ellenére, hogy ezeket a hátrányokat, Eco Slim a legbiztonságosabb a kapcsolódó termékek fogyás. További információ itt: . Mert a Eco Slim, hogy megtaláljuk a saját összetételét, a Eco Slim nem ajánlott azoknak, akiknek a kórelőzményében, vagy akik áldozatai a nyugtalanság, allergia, magas vérnyomás, szív-érrendszeri betegségek, érelmeszesedés, stb. http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php A vizsgálatok eredményei alapján ezeknek a tablettáknak a hatásossága több mint 95% volt. Ma számos kardiológus és felhasználó ajánlotta. A ReCardio ár gyógyszer első fogadása után, amely alacsony, észrevehető javulást érezhet. Először is, a nyomásmutatókat visszaállítják a megállapított normákon belül. Másodszor, a gyengeség és a szédülés érzése eltűnik.
A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron