Budai Éva : Tanárnőkérem

tanarnokerem

Játsszunk?

Játsszunk!

Mintegy két és fél évvel ezelőtt indult a legnagyobb közösségi portálon a Tanárnőkérem oldal. Már a kezdetektől elhatározott szándék volt, hogy irodalmi, műveltségi és nyelvi játékok is lesznek ott a versek mellett. Igen gyorsan és egészen meglepően vált népszerűvé. Sokan küldték el a megfejtéseket, de még többen voltak azok, akik elkérték a játékokat, feladványokat. Fakultációra, alapórára, baráti találkozóra, családi összejövetelre.

Ez az érdeklődés adta az ötletet, hogy a játékokból könyv készüljön. A szerkesztés során alakult ki a koncepció, hogy 100 (10 x 10) műveltségi és 50 (5 x 10) nyelvi játék legyen benne. A feladványok nehézsége és hosszúsága természetesen eltérő. Fel lehet használni akár röpdolgozatnak, számonkérésnek is. Ám mindenekelőtt JÁTÉK.

Tehát mindenki AKKOR, amikor akarja; ANNYIT, amennyit akar; OTT, ahol akarja - játsszon!

Miért is? Mert játszani jó. Mert játszani mindenki szeret. Mert a játék elűzi az unalmat, elfeledteti a bánatot, vagy csupán csak szórakoztató.

Ez a könyv CSAK ezt akarja: szórakoztatni. De ha közben tanít is – az nem a véletlen műve.

 

A kötet szerzője Budai Éva középiskolai tanár. Tanári munkája mellett évek óta szerkeszt, ír, összeállít tankönyveket, segédkönyveket, antológiákat.

Kornis Mihály író:

„Nagyon szeretem a Tanárnőt, mert a tanárnő szereti a magyar költészetet és akkor is tanítja, ha nem tanítja, azzal is, ahogy szereti. Egyedül és önmagában intézmény, szeretet, emlékezet.”

Márton László író, műfordító

„Száz forintnak ötven a fele” – hangzott a sláger évtizedekkel ezelőtt, amikor az említett összeg még ért valamit. Ellentétben a fizetőeszközzel, Budai Éva tanári munkássága és az általa nyerhető tudás megbízhatóan őrzi értékét. És van még egy jó hírem: nem lesz röpdolgozat!”

Lázár Júlia költő, műfordító:

„Az emberi kultúra a játékban kezdődik” – írja Huizinga. A játék: örömforrás. Amit örömmel ismerünk meg, a miénk lesz. Amit magunkba építünk, formál minket és élni segít.  „Csak” ennyit köszönünk neked, kedves Tanárnőkérem, kedves Budai Éva.

 

 

Részlet a könyvből

29. PRÓZÁRA FORDÍTVA

Mikor történhet nagyobb szörnyűség a költészettel, mint amikor a lírai sorokat hétköznapi prózára fordítják? Most mégis ezzel próbálunk játszani. Vajon felismerhetők a száraz...Tovább
nyomtatott 3255Ft

Terjedelem: 224 oldal
ISBN: 978-615-5578-60-1

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Szerző: Budai Éva
Szerkesztő: Szántó Fanni
Borító: Lehoczki Erzsébet
Korrektor: Dezsényi Katalin

Kulcsszavak:

irodalmi játékok, nyelvi játékok, műveltség, versek, idézetek

Formátumok:

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron