Trenka Csaba Gábor : Szaurusztánc

szaurusztanc

Utcai bandák, kijárási tilalom, csillogó bálok, szélben hajladozó pálmák a Rózsadombon. A város fölött folyamatosan katonai helikopterek őrjáratoznak, a falak körül ólálkodnak a farkasok, és zeng a müezzin. A mindenütt jelenlévő titkosszolgálat fáradhatatlanul kutat a belső ellenség után, az utcákon maffiaháborúk dúlnak, miközben kamasz szerelmek szövődnek. Budapest, valamikor a nem olyan távoli jövőben, amihez képest a Mad Max kedélyes szülinapi zsúr csupán.

   És az idők mélyéből feltámadnak a szauruszok, itt vannak újra, lábnyomukban meggyűlik az esővíz.

 

A regényen végiglejtő szaurusztánc a kamaszok kívülállók számára érthetetlen, rejtjeles világa.  Ugyanakkor szaurusztánc a hatalom számtalan, jéghidegen számító húzása is, és az egyre mélyülő káosz nyomán fakadó zűrzavar. De a kamaszkor ösztönös lázadásait nem tudja megfékezni egyetlen diktatúra sem, mert a tizenközép öntörvényű, zárt világa minden erőszaknak ellenáll.

 

Trenka Csaba Gábor regényének átdolgozott, második kiadása nem okoz csalódást az író szürreális világát kedvelő olvasóknak.

 

Részlet a könyvből

2. fejezet: Máray Lail

 

Azután egy este bánatos kislányt találtam az asztalomnál, amikor megérkeztem. Nem lehetett több tizenötnél. Nagyon későre járt, mégsem lepődtem meg. Akkoriban már nem lepődtem meg semmin. Derűs és...Tovább

nyomtatott 2940Ft

Terjedelem: 155 oldal
ISBN: 978-615-5578-20-5

Szerző: Trenka Csaba Gábor
Szerkesztő: Szabados Tamás
Borító: Tárnok Róbert

Kulcsszavak:

Budapest, kamaszkor, szerelem

Formátumok:

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron