: Nincs egy jó szava, és még él?

nincs-egy-jo-szava-es-meg-el

2010-ben egy héten át az Írók Boltjában kortárs magyar írók szavait árulták konzervekért: egy bekeretezett szó ára 3 konzerv volt. A konzerveket a Dankó utcai hajléktalanóvoda kapta. A szóvásár után szóárverést is tartottak, melyen körülbelül 700,000 forint gyűlt össze a rászorulók javára.

 

Az idei szóárverés mellett az elmúlt 10 év legizgalmasabb kéziratait Nincs egy jó szava és még él? címmel kötetbe szerkesztette Scipiades Erzsébet, a Vegyen egy jó szót! ötletgazdája. A könyv a 2010 - A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év keretében jelent meg a Syllabux gondozásában: a kötetben 30 magyar író kéziratritkaságainak fakszimile változata található, és az olvasók a könyvből megismerhetik a kéziratok keletkezésének történetét és utóéletét is.

Az eladott könyvek árának teljes bevételét a hajléktalan kisgyerekeket gondozó a Dankó utcai hajléktalanóvoda, a Szobi utcai mentőkórház helyén kialakított speciális hajléktalan-menhely és lábadozó, és az öreg vagy munkanélküli, nyomorban élő újságírókat segítő, a MÚOSZ Szolidaritás Alapítványa kapja.

A könyv PDF változata ugyan ingyenesen letölthető itt, de adományaikat a rászorultak továbbra is örömmel fogadják. Vegyen egy példányt a papírkönyvből, vagy ha gondolja, utaljon pénzt közvetlenül:

Hajléktalanóvoda: 11708001-20547385. A számla tulajdonosa a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola. Az óvodának szánt adományokhoz a közlemény rovatba írja be: az óvodának.

Szolidarítás Alapítvány 11706016-20794934 A közlemény rovatba írja be: Vegyen egy jó szót!

Részlet a könyvből

A nyolcvanegy éves költő Budán, a Mandula utcában lakik, elvadult kertjében vén körtefa
áll, a körtefa magas, haldoklik és nagyon szép.A göcsörtös ágak a dolgozószobáig érnek, ahol a költő íróasztala...Tovább

e-book 0Ft
nyomtatott 2400Ft

Terjedelem: 152 oldal
ISBN: 9789638866615

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Tördelő: Nánási László
Szerkesztő: Scipiades Erzsébet
Korrektor: Tomka Eszter
Korrektor: Király Ildikó

Kulcsszavak:

XXI. század, kéziratok, szóárverés

Formátumok:
Adobe PDF

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron