Fekete László : Megmenekülési hajónapló

megmenekulesi-hajonaplo

A szerző a nagyhírű Alfred Egyetem meghívott oktatójaként érkezett az Egyesült Államokba. Alig pár hónapja tanított, amikor egyik tanítványa zaklatással vádolta. A vizsgálat során felmentették a vád alól, és hazatérhetett. Fekete László megdöbbentő és szubjektív önvallomása két nemzedék, két kultúra és két földrész találkozásáról.
A ’80-as, ’90-es években alapvető paradigmaváltás zajlott a nyugati világban. A szexuális forradalom szabadsága a visszájára fordult. Egyre több merev szabály született a párkapcsolatok terén. A nők egyenjogú félként jelentek meg a mindennapi életben, és ez a tény teljesen átrajzolta az udvarlási és a szexuális szokásokat. Két nemzedék értékrendje feszül egymásnak – kölcsönösen nem értve, megvetve és lenézve a másikat. Az idősebb nemzedék nem fogja fel, hogy a mai fiatalok mások, másként gondolkoznak a szexről és a párválasztásról. A fiatalok pedig nem értik – és ami súlyosabb – nem is akarják megérteni a közöttük botorkáló őskövületeket. A Megmenekülési hajónapló a paradigmaváltás pillanatát ragadja meg, annak minden hátulütőjével, mocskával, tragédiájával. Eljött az ideje, hogy odafigyeljünk egymásra.
Ezt a könyvet talán nem fogja mindenki olvasni, de mindenki beszélni fog róla.

Részlet a könyvből

Szóval – mondtam Ms. Floydnak – két nap múlva, éppen a kutyával értem vissza a lakásba, ahogy beléptem az ajtón, Kai éppen ott állt szemben, hirtelen, se szó, se beszéd, lekapta magáról a trikóját. Odajött...Tovább

nyomtatott 2000Ft

Terjedelem: 166 oldal
ISBN: 9786155153952

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1100 Ft
Szerző: László Fekete
Szerkesztő: Endre Kukorelly
Borító: Friss Krisztina
Műszaki szerkesztő: Nagy Lajos

Kulcsszavak:

emlékirat, feminizmus, zaklatás

Formátumok:

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron