Dénes Gábor : Magánbeszélgetések

maganbeszelgetesek

DÉNES GÁBOR Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, 1970-től dolgozik a filmszakmában A MAFILM segédoperatőre, majd 1976-ban felvételt nyert a Németországban működő HFF-re, a híres babelsbergi filmfőiskolára. 1981-ben diplomázott, azóta mint rendező, operatőr és producer dolgozik. A filmgyár szanálását követően létrehozta a DEGA Film Stúdiót. Filmjeinek széles palettáján az oktatófilmek és ismeretterjesztő filmek mellett szerepelnek olyan kísérleti filmek, mint a csodálatos Budapest rapszódia, vagy a XX. századi értelmiség alakjait bemutató Neumann János, Egy múzsa emlékei, A kamerás ember, illetve olyan nagy vállalkozások, mint a Töredékek a magyar zsidóság történetéből.

A filmkészítésen kívül könyvet írt Szent-Györgyi Albertről, különböző folyóiratokban jelentek meg publikációi. 1990-ben kidolgozta  és éveken át tanította az „audiovizuális kultúra” tantárgyat. Szenvedélyes fotós, a versei most olvashatók először ilyen széles válogatásban.

Részlet a könyvből

DIALÓGUSOK

 

Elcsomagolt emlékek, ahogy pőrén kibomlanak a végtelenbe, ahogy a hangok, a színek az anyagok, a mosolyok, vagy mosolytalan csendek felhevülnek és izzani kezdenek, hogy fényében más is megláthassa akár a maga...Tovább

nyomtatott 2415Ft

Terjedelem: 165 oldal
ISBN: 9786155578748

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Szerző: Dénes Gábor
Szerkesztő: Lázár Júlia
Borító: Friss Krisztina
Borítófotó: Dénes Gábor
Tördelő: Rindó Klára

Kulcsszavak:

szépirodalom

Formátumok:

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron