Szász Imre : Kisanna Erdőországban

kisanna-erdoorszagban

Ez a második könyv, amit neked írok, Kisanna. Régebben egyre fenyegettelek, hogy leírom panaszaimat: azt, hogy dudikázol a hüvelykujjaddal, meg tépdesed a hajad, meg elvakarod a lábad. És látod, mire a második könyvet írom neked, mire Kertországból Erdőországba érünk, már nagylány leszel. Nemsokára leányregényt kell írnom, ha neked akarok írni. De most még kísérj végig türelemmel Erdőországon. Tudod, a felnőttek többnyire azt szeretnék, ha a gyerekük egy kicsit kisebb volna, mint amekkora.


Ki járt Kisannával Kertországban? Az író előző könyvében a vizek országába, a kert világába vitte el kislányát − és az olvasót −, ahol sündisznóval, gyíkkal, feketerigóval, hallal, békával és más állatokkal találkoztak. Most Erdőország kapuja nyílik ki előttük, s a nagy fák rejtekében megismerkednek az erdei állatokkal: rókával, fácánnal, őzzel, vaddisznóval, bagollyal. A fák alatt gombákat látnak, mérgeseket és ehetőket, és egy forrás menti nagy tölgyfa meséket mond az erdő őskoráról, a vándormadarakról, az állatok lakásáról és egy szomorú, csavargó kis csillagról.

Részlet a könyvből

A tölgyfa reggeli meséje

Sok állat jár ide a forráshoz, főleg éjszaka. Az őz és a szarvas szereti a tiszta vizet; a róka is szívesen lefetyel belőle vadászat után; itt iszik a félénk örvös galamb és a...Tovább

e-book 500Ft

Terjedelem: 0 oldal
ISBN: 9786155153235

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Szerző: Szász Imre
Sorozatszerkesztő: Nagy Lajos
Borítófotó: Oana-Emilia Ţarnă-Bacoşcă
Digitalizáló: Balázsy László
Korrektor: Héger Ágnes

Kulcsszavak:

életműsorozat, Kisanna könyvek, életműsorozat, Kisanna könyvek

Formátumok:
Amazon Kindle KF8 formatEPUB

Vélemények

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron