Remisovszky Mátyás : Bundás nyomoz

bundas-nyomoz

Sven Bundás ezúttal eltűnt barátja, Lars-Igor Kancsuka felkutatására indul, ami egyáltalán nem könnyű feladat a világ legszabadabb társadalmában. Ahogy az első kötetben megszoktuk, kérdéseire kérdéssel felelnek, mindenki végtelenül készséges, de hárít, a tények elvesznek a végtelen körmondatok labirintusában, és az olvasó néhány bekezdés után elmerül Remisovszky Mátyás kényelmetlenül ismerős világában. Mire Bundás megtalálja barátját, sokkal több mindenre kap választ, mint szeretné. Ahogy az utolsó fejezet címe ígéri: a kör surrogva bezárul.

Részlet a könyvből

Körülötte orvosok beszélgettek. Két középkorú férfi, az egyik fejhangon, a másik éneklő, kissé rekedtes hanglejtéssel. Sven Bundás még nem ébredt fel teljesen, és nem is iparkodott kinyitni a szemét. Bódulatában csak a...Tovább

e-book 600Ft

Terjedelem: 0 oldal
ISBN: 9786155296604

Személyes átvétel a kiadóban (ingyenes)
Belföldi csomagolási és postaköltség 1500 Ft
2022 szeptember 1-től csak magánszemélyeknek tudunk számlázni
Szerző: Remisovszky Mátyás
Szerkesztő: Dezsényi Katalin
Borító: Simon Erika
Műszaki szerkesztő: Nagy Lajos

Kulcsszavak:

disztópia, szatíra

Formátumok:
EPUBMobipocket

Vélemények

lumbagooo2014-04-11 21:23:02
A világ legszabadabb társadalma , számtalanszor megírták, Akszjonovtól Zamjatyin-ig a másik legszabadabb társadalomban , a krimi események előképe fölsejlik Szorokin "opricsnyik" trilógiájában, vagy Vojnovics (Moszkva 2042 ), megértették ? A hatalom minden bizonnyal , Vojnovics már nem a GULAG-on kötött ki, "megkérték" , hogy emigráljon. És Remisovszky ? - megértjük ? - megértik ? - vagy már nem számít Sven Bundás mibe botlik?
Wolfie von Eschenbach2014-04-15 17:54:08
Xenofób, eltompult népség, ebben a könyvben senki sem épelméjű. Mi is ilyenek leszünk? És még örülni is fogunk neki? Mi is a repülőgép nélküli légiflotta tábornokai leszünk, és figyeljük majd a bogarak vonulását a lakásunkban, amelyet eleve úgy építettek? A külföldet már most utáljuk, mi lesz majd "akkor"? Befogad minket az Egységes Népegyház? Hogy egyfelé fogunk szavazni, az biztos. Nem érdemes tiltakozni a sorsunk ellen.
tériszony2014-04-15 20:20:50
Lehet, hogy RM már tényleg külföldön él (vagy belső emigrációban?), csak nem meri bevallani. Nekem nagyon érdekes volt a Villa és a környéke, furcsa, de a budapesti XIV. kerület villanegyedére emlékeztetett. És, igen, sok minden Ukrajnára. A kátyúk különösen, amelyek népgazdasági és környezetvédelmi hasznát ebből a könyvből tanultam meg. Meg azt, hogy nemcsak konzumidiotizmus létezik, hanem hiány-idiotizmus is. De ezt hagyjuk, még megtapasztalhatjuk mi is. Hány olvasója lehet ennek a könyvnek? 30? Mert azt biztos, hogy valakik valamiért agyonhallgatják az előző kötetet is meg ezt is. Ha lehet, ez még pesszimistább. Vagy csak annyi az egész, hogy a szerző a jövőbe lát. Amit a "jogállam" kiépüléséről innen megtudunk, igen elgondolkodtató. Mert egyszer majd tényleg egyfelé fogunk szavazni. Sajnos, teljesen magunktól - "Minden kényszer nélkül".
tothlori2014-04-23 10:14:26
Egy kis hasonlóságot vélek felfedezni Pelikán József és Bundás között. Talán annyi a különbség, hogy Bundásban fel sem merül, hogy itt valami nem stimmel. Mit tehet az ember a diktatúra árnyékában? Bevallhatja, hogy Dániel Zoltán békaemberekkel diskurált, vagy megválhat a fél veséjétől - ha rossz, ha nem.
A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank. Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron